Vissza a bloghoz
Eredeti Post

-Ági
Cím: nem volt elég, anty-baby
10.23.09 1:34 pm
Isten éltessen édes, egyetlen gyermekem!
A sors ...mirónijája? Iróniája! Legalább is az volt, annak tűnt 1983-ban, azon a szép őszi napon való világrajöveteled! Október 23.-a akkor vasárnapra esett, egy napsütéses, ragyogó vasárnapra. A város halott volt, senki nem ünnepelt rajtunk, meg a többi, ezen a napon született gyermek hozzátartozóin kívül. Persze, az ablakok mögött, csendben, visszahúzódva folytak az emlékezés könnyei, és esténként a mécsesek kigyúltak a párkányokon.
Én '56-ban születtem - ez is a sorrs fintora bizonyos szempontból, a család sorsa szempontjából, vagy onnan nézve: kommunista és "ellenforradalmár" rokonság, etc, majd egyszer megírom - a gyermekem '83. október 23-án. Valahogy mégis összeállt az Ünnep, amit senki nem vehetett el tőlünk. Nagy szám volt, mikor a város minden pontjáról, Budáról, Pest belvárosából, innen-onnan elindultak a Zsigulival összeszedett kisgyermekek - éveken keresztül a szocializmus évei alatt október 23-án -, fellufizott, ünnepi hangulatban fickándozó porontyok és szüleik kőbányai lakásunk félé, gyermekünk szülinapjára.

Holnapután Debrecen. Utána egy lélegzetvételnyi szünet. Elkészült a szuperszónikus vetítésre szánt (háttér)film, Laci brillírozott az ötletek rendszerré, filmmé építésben -és, hát Laci zseniális vágója, Feri, aki nélkül, ahogy mondani szokták...
Debrecen tehát elsőkézből megkapja, amit mindenki megérdemel, de csak a civis város koncertközönsége, a Pecsá-é, és a new yorkiak részesülnek benne.

Duna TV, Magyar Nemzet, HVG, Népszabadság, Népszava, MTI, Független hírügynökség, Narancs... jézusmária már a csapból Kontroll folyik
Zenekarunk első, és sikeresnek mondható sajtókampányát Naszály Gyurinak köszönhetjük, meg, mindannyiunk meglepetésére a média munkások őszinte kíváncsiságának, lelekesedésének a téma ( kontroll Csoport története) ügyben. A magyar Nemzetes újságíró rögtön elmondja, hogy ő ott volt, 16-évesen a búcsúkoncerten, '83-ban az Ikaruszban. Íme, a kör bezárult. Hál' Isten!
New York egyenlőre egy távoli bolygó. Munkavállalási vízumunkat végre csütörtökön intézzük. Be kell sétálnunk reggel nyolckor az USA nagykövetségre. Nem tudom, van - e kockázat, vagy csak merő formalitás az egész. Mindenesetre a megválaszolandó kérdések egyike - amit a jó munkavállaló sem titkolhat el! - hogy részt vettünk-é terrorista, fegyveres akcióban, mint aktivisták, avagy mint áldozatok, avagy, mint...egyik sem. Még szerencse, hogy ez lehetőség is nyitva van.
Mindenesetre ez is a sors fintora ( októberben kies hazánkban alacsonyan szállnak a sorsfintorok ): Kistamás Lacinak az volt, anno, 2006-ban az egyetlen feltétele egy lehetséges new york-i koncerttel kapcsolatban, hogy addigra töröltessék el a vízumkényszer. És lőn! Erre meg, nem kiderül, hogy mi már többek vagyunk a szimpla túristánál? Dolgozók ugyanis, akik munkavállalási vízum nélkül nem léphetnek be a Nagy Alma Földére. Ez van. Bizony, a Nagy Alma (Big Apple) egyre kisebb, már annyit kiharaptak a bevándorlottak. De: respect az amcsi (zenész)szakszervezeteknek, hogy ilyen keményen jelen vannak.
Még szerencse, hogy elhatároztuk a két hazai koncertet, így aztán nem lehetett Lacinknak visszaút

Hajjaj, jóravaló szomszédom ( székely ember, amerikában tanulta ki a napelem gyártást-állítást-kereskedést) fúrja a falat. Azt a betyár, innen-onnan nemjóját, hogy az anyád ne sirasson, üvöltöm: miért kell ezt csinálni épp ezen a napon???? Persze, nem igazán ordítok, vagyis nem haragból, és tudom, hogy azért ma fúr az istenadta, mert ma van egy kis nyugalma-ideje. Én meg úgyis bömböltetem a Kicsinek látszol innen-t . Memorizálok. Mert nem volt elég a három év intenzív próba '80-'83 idején, aztán '91-ben, a Nap-Nap fesztivál "Utoljára az életben" koncertünket megelőzően. És nem volt elég 2006-ban az Ági 50. Nem volt elég a 8 hosszúpróba a Karmafordítóban a Vágóhídon se. Nem mindig jönnek be a szövegek. A trió nehezebb ügy, mint egyedül villogni, ahogy tehettem 2006-ban. De ez az igazi, ez a kalandos, ez a kockázatos. Ez az egyetlen Kontroll Csoport! A székely fiú becsenget, röhögcsélünk, tiplik vannak a markában, 5 centisek. A fal : 6. Kérdi, hogy nem jött-e még át valami... a falon. Jézus, mondok, ha átgyün, én is átmegyek. Őrület, hogy mi az istennyilának építették az ilyen vékony falakat. Még egy fingás is áthallatszik, má' párdon mííí. Hát, így éldegélünk itt angelslanden, 2009-ben, békés egymás mellett élésben. Szegény ember vízzel főz - még szerencse, hogy a szomszédék áldott jó lelkek. Most nem fúr a fiú, most a Félelem házát hallgatja
Megyek egy PAuer Gyula megmozdulásra, ünnepi énekelés Darvas Ferivel egy új helyen, vagyis egy régi szellemében újjáépített klubban a Petőfi Sandor utcában. Mondjuk van még időm hatig, úgyhogy hadd említsem meg az olvasónak, hogy reggel ÉS-t olvastam, aztán Fellíni Satiricon-ját néztem, tegnap este meg a Kék Angyalra aludtam el. Marlene Dietrich-re - mondanám, ha szépíteni akarnám a történteket, de az az igazság, hogy Marlene után az Elfújta a szélre bambultam magam álomba. A Bereményi-Cseh Tamás által megénekelt hős - na nézd, nem is tudtam!- Lee Van Cliff, a déliek hőse volt Észak-Dél harcában...hát, ilyesmikre jók a Hollywoody filmek.


Többi hozzászólás

Buster
11.20.18 9:30 am
I'm on work experience flagyl metronidazole sanofi aventis The child, who was up-to-date with vaccinations for his age, travelled with a parent from San Diego to Norfolk, Va. on Friday, July 19. The child was seen by medical staff at Rady ChildrenÂ’s Hospital shortly before leaving. Tests later confirmed the child had pertussis.
estrace pharmacy2us Judith Balding, a cousin of Clare’s father Ian Balding, says: “Myself and a number of neighbours suffered unprecedented flooding due to two unauthorised modifications to the Pillhill Brook.”
clean energy patch reviews "He was just very broken, which I thought was directly related to his brother's passing. Did I think he was suicidal? No. Did I think he was dangerous? Not in the slightest. Apparently this is what he was thinking. End it all."
ibuprofen 600 mg dose “Loneliness requires human contact, touch and empathy, and the everyday stimulus of news and gossip. It requires people whose presence does not depend on the state of a local authority’s budget.”
medrol im Aurel BGC chartist Gerard Sagnier saw a potentialconsolidation period starting on indexes, although he regardedthe medium-term trend as remaining positive, with the Euro STOXX50 still trading above its 50-day moving average, a key supportlevel.


Ava
11.20.18 9:30 am
Could I ask who's calling? can a gp prescribe clomid uk The trust’s application says: “Improving the experience of patients and their families is at the heart of Airedale Hospital’s ethos, as highlighted by this proposal to transform the A&E environment to make it more welcoming and enhance patient privacy and dignity.
cialis costo 2013 Markets in the US and around the world, are also watching closely for the fall-out from any closure of government services, which would also see hundreds of thousands of federal employees on unpaid leave.
unarxcard.com/create-card.php Even so, this could be a very profitable day for the Jets. The Patriots are 4-1. The Jets are 3-2. The Saints are 5-0. The Steelers are 0-4. The Patriots play the Saints at home. The Jets have the Steelers at MetLife. The Patriots, who beat the Jets in Foxborough the second week of the season, will be at MetLife next week.
pharmacie en ligne super p force -If you are going to root for anybody’s new show to do well this season on television, you root for Michael J. Fox, who has always been one of the best and toughest and most talented people in town.
lansoprazole 30 mg how does it work After the Drug Free America Foundation, Inc. found out about the ad, they complained to Grazie Media, the company that owns the large screen located at the entrance to the raceway, who announced on Friday that they were pulling the spot.


Dillon
11.20.18 9:30 am
International directory enquiries septra rxlist Providing consular protection for EU citizens indifficulties would make EEAS delegations more like traditionalembassies and could be controversial for some EU states, such asBritain, which are suspicious of the EU intruding further onnational competences.
harga ubat zyrtec She also had a fractured skull, about which the prosecution said: "It is probable that this very serious injury was caused by a kick or stamp, or a weapon, or possibly falling very hard against something."
mental health prescription drugs uk "We are trying to look inward at what is the immediate cause and who are these people" in the Islamic sect, Boko Haram, that has morphed into a terrorist network, Zanna Mustapha, deputy governor of Borno state, told The Associated Press.
kamagra gold pret For tickets for the New York City and Metro Area Track & Field Reunion, which are $50 per person and include food and an open bar, call Carey at (407) 508-6811 or William (Billy) Henderson at (347) 698-2121.
planet medical viman nagar He is the second politician to be killed so far this year. In February, the murder of prominent secular figure Chokri Belaid sparked mass protests and forced then-Prime Minister Hamadi Jebali to resign.


Vanessa
11.20.18 9:30 am
I've just graduated precio nitrix gnc mexico Boehner, after meeting with bipartisan congressional leaders on Thursday morning, offered no hint of what the next step might be. In the face of heated intra-party squabbling -- and even nastier accusations flying between Republican and Democrats -- he projected cool. 
meloxicam 75 mg Standing on that principle was costly. The new owners, Apollo Global Management and Metropoulos & Co., will run four bakeries rather than 33, and will have a quarter of the 18,500 positions Hostess had boasted, analysts estimate.
motrin goodrx Police Officer Daniel Halloran of the 14th Precinct says in an affidavit filed in Manhattan Supreme Court that he observed undercover informants making seven purchases of fake Bieber perfume between last September and January.
shop.pharmagen.mk When I had tissue expanders (temporary implants used to stretch muscle and skin to prepare for reconstruction), hugging friends and family became fraught: The expanders were rock hard, like real-life versions of Madonna’s torpedo bra. Was I hurting people, or just freaking them out every time we embraced? And that’s just the physical stuff, the slapstick. Cancer messes with your brain, resulting in awkward memory loss, and your heart, resulting in random crying.
saw palmetto prostate webmd The two biggest global markets for outdoor goods are Europe,where the market is worth over $12 billion euros, according tofigures from the European Outdoor Group, and the United States,worth $6.5 billion, according to the Leisure Trends Group.


Terry
11.20.18 9:30 am
How would you like the money? online enhancerx San Francisco Mayor Ed Lee and California Lieutenant Governor Gavin Newsom, who was instrumental in negotiating the Cup deal when he was mayor, rejected the idea that the event had not been worth it for the city.
licengsui cirebon The agency says the new rankings will help the networks and advertisers better target shows for maximum tune-in. The numbers will certainly prompt more show producers to sharpen their social media skills.
vigor block port 25 In 1970 she became the partner in a restaurant near Harrods called AD8. It was while working there as a greeter that she began drinking heavily. Is it true she used to drink 30 dry martinis a night? “No,” she says carefully. “It was 32.”
5mg proscar uk "I couldn't believe I was making my debut against United that Sunday, and on TV too. I had been best mates with Bryan Robson, Gordon Strachan and Arthur Albiston and now I was playing against them."
bionova nutrients The call is the culmination of a dramatic shift in tone between Iran and the United States, which cut diplomatic relations with Iran a year after the 1979 revolution that toppled U.S. ally Shah Mohammad Reza Pahlavi and led to the U.S. Embassy hostage crisis in Tehran.


price compazine
11.20.18 9:31 am
comment2, discount proventil, 743687, price desyrel, >:-PPP, price cialis professional, xsverm, buy fempro uk, prx, order cefaclor, gjc, sale lipitor, 466, online baclofen, >:-(((, cheap reglan, vleutl, cheap allopurinol, 869598, generic sporanox, %-]]], for sale imodium, bbi, online wondersleep, 8[[[, discount mircette, >:-P,


Hozzáadás
Neved


Hozzászólások