Vissza a bloghoz
Eredeti Post

-Ági
Cím: őrangyalom mindenhol ott van...avagy n. y. c. -ig követett? holmi metamorfózisban?
11.14.09 3:09 pm
Mázlista vagy, modta Hajnóczy Árpi a J.F.K. reptéren, miután negyed hétkor szerencsésen becsekkoltam. Valóban az vagyok, immár másodszor, és immár N.Y.C. -ben, az útlevelem kapcsán felmerülő problémakörből kikeveredetten. (Mindig ott bújkálsz a részletekben, úgy-e? Neked semmi sem szent, büdös?! ). A reptérre vezető úton, a finisben szinte hihetetlen higgadsággal közöltem utitársaimmal ( lányommal és a Baltazár színház rendezőjével), hogy ott feledtem a 25 utca és a 3. avenue sarkán lévő Carltonarms hotelben a tatyóm. Mi volt benne? Csak az útlevelem, az utsó 100 dollárosom, meg még néhány apróság....szóra sem érdemes. Dermedt csend, a negyedik utastárs, a párizsi riviéra egy kis falujából a 97 . szülinapját N. Y. C. - ben velünk ünneplő Janne kiált csak fel rémülten. A többiek szóhoz sem jutnak. Elsápadnak bágyadtan hunyorgó szemem láttára. Én persze megőrzöm a hidegvérem - van tapasztalatom az ilyesmiben. Semmire sem megy az ember a hisztivel, úgyhogy most sem veszítem el a fejem. Higgadtan közlöm a többiekkel, hogy szépen visszamegyek metróval, vonattal, etc, és már fordulok is. Félnégyre érünk a J.F.K.- ra, vissza egy óra, oda még másfél, mondjuk, és még akkor is jó vagyok. Tavaly is 6-ra mentem ki, idén csak a többiekkel együtt-érzésiből kisértettem meg a sors-menetrendemet. És tessék. Hiába! Ami meg van írva azon ember nem változtathat. De, hát beszélhetek én, mintha falrahányt borsó lennék....Közben telefonok, a kedves honfitárs-emigráns-barátnőnk a Midtown üzleti negyedéből kideríti telefonon, hogy ott a tatyóm a kövér cicus által lakott hallban ( ha annak lehet nevezni a Harry Potter boszorkány-képző koleszát idéző szállodánk ominózus szobáját), a kövér cicus által megszaggatott kárminpirosból kifakult bőrkanapé körül. Hallelúja, mondok,, bár a többiek nem látszanak ettől megnyugodni. Ok. Akkor most a terv.... mi legyen? A bróker-barátnő( szívbélileg persze angyal, csak a létér' folytatott küzdelemben megy át nap mint nap a metamorphozison ami a pénz útjára vezet )épp előző nap mondta, hogy minden reggel katonás-korán kel, aztán hatig dolgozik katonásan, és a szabadságát is maga korlátozza félidőre, mert, ugye, odaát is munkanélküliség van. A Wall Street-ieknek sincs kegyelem. Ám ő, az angyal döntött, és hatra, mint az a sorskönyvben meg volt írva, belépett a J.F.K. 3 kapuján. Már kezdtem azért ideges lenni, mert fél 8-kor menne a fránya gépem, és előtte egy órával bé kell fejezni az csekkolást. A poggyász- bepakolás akkorra fejeződik be ugyanis, utána nyicsta beszállás, hiába pityeregsz . Vagyis, nem hiába: negyed hatkor beront egy nálam fél fejjel idősebb nő és a párja, hogy ők mindjárt felszállnak
( 10 perc múlva) és hogy dugóba kerültek, és hogy...de a reptéri alkalmazott szigorúan fejet ráz. A szabály az szabály. A nő felzokog. na, itt egy megható jelenet következik, de az én gyomrom első ízben megremeg. Angyalomnak még van félórája, ha ő is beragad, nekem annyi. Bármennyire is fájt még délben a szívem elhagyni N.Y.C.-t, most belém nyilall a rémület: otthon akarok lenni, és legkésőbb 9 óra múlva!!!!! Tíz perccel később, azaz háromnegyed hat után újabb jelenet: egy magyar asszony, nem sokkal idősebb nálam, dermedten követi a légitársaság emberét: épp hogy leszállt 10 óra repülés után, már fordították is vissza! A hajam égnek áll, hogy ilyen tényleg lehet. A nő rezignáltan elmondja a körül állóknak ( egy másik visszafordított nő-utas, és a rokonsága), hogy két hónappal túllépte legutóbb a vízum-idejét. És nem is érti, hogy engedték felszállni odahaza. Az amcsi légitársasági munkása karját széttárva közli, hogy hiba csúszott a gépezetbe: a számítógépes rendszerben még nem jelent meg a nő "kihágása" miatti letiltása. Leizzadok, ha arra gondolok, hogy a tíz óra repülés után vissza kellett szállnia a gépre. A nő rezignált, már beletörődött a sorsába, én meg hirtelen stresszelni kezdek. 5 perc múlva 6. Félóra múlva nem csekkolhatok be... Otthonkámra gondolok, meg a zenekarra, a gyerekemre, akik benn aggódnak miattam. Nem kellett volna félháromkor elindulnom. Nem kellett volna engednem a közakaratnak. Az én utam fél-háromkor sehova nem vezetett. Avagy, ha valahova, az idő labirintusába, ottan is egy fekete lyukba, ahol nem történik más, csak az idegek feszülnek - hiába. Hat órakor belépett az őrangyalom, boldogan nevetve, hát.... nem számoltam, hány mázsás kő esett le a szívemről. Ilyen a honfitársi szolidaritás. Azt mondja, hogy a taxiból kiszállt, okulva egy tavalyi repülőgép - lekésési akciójából, és metróval közlekedett - nem hiába. Nem lesz ebből a szigorú munkahelyen problémája, kérdem, aggódva
a Midtown-i álom állásáért. Kiderül, hogy a kollégái és a főnöke is a szolidaritását méltányolva mondhatni büszkén bocsájtották őt nemes küldetését teljsíteni. A becsekkolásnál egy feka raszta srác segít, a beszédünket hallva tudakolja, hova valósiak vagyunk. Hungary, mondjuk, mire ő: " jonápot kivanok, hoty vaty", sorolja az egyszer tanultakat. Kiderül, hogy járt már nálunk, sőt, jön is november végén, sőt, a Kempinskiben száll meg - úgyhogy meg is hívom a Gödörbe. Az angyalom persze elbüszkélkedik velem, úgy mutat be , mint kulturánk héroszát(sic!), azaz heroináját, úgyhogy máris e-maileket cserélünk, etc. Ma tudtam meg, hogy már át is másolta neki Angel Kati a Kontroll és Ági és fiúk lemezeket. A fiú boldog és azt kérdi, ha jön, hogy fogom megtalálni őt az emberek között. Kétméteres, seggig érő afrikai feketeségét...? Ezt persze csak gondolom magamban, de neki mégsem mondhatom, hogy nagyjából, és jó esetben másodmagával ( ha lesz!) fekete fiú a Gödörben. Búcsú az angyaltól, a váró-terminálban a megkönnyebbült zenésztársak. Mázlista vagy, mondja Árpi, és én készségesen elismerem.
( folyt. köv. melyből megtudhatják, hogy még annál is mázlistább vagyok, azaz: hogyan lett meg a telefonom, elvesztése után 1 órával a Centrál Parkba )


Többi hozzászólás

Sophia
06.25.18 7:04 pm
We were at school together www.homecredit.ph/careers/vacancies Separate evidence of a gradual improvement in the jobs market came on Thursday as recruitment company Hays reported its first UK and Ireland profit for five years. Hays, which places workers in areas such as finance, construction and IT, said that cost cuts and a second-half rebound in fees helped it swing to a Ă‚ÂŁ5.6m full-year operating profit in its home market, against a Ă‚ÂŁ6.5m loss in the same period last year.


Barry
06.25.18 7:04 pm
I'm a partner in ogden ragland mortgage austin tx There should be a third line reading, "I just love getting sodomized by the shotcaller on my cellblock! Because I'm a little twit, and without my gun I'm just another bottom to have fun with while I do my life sentence for murder. You should know that even Charlie Manson was a prison b*#@h".


Katelyn
06.25.18 7:04 pm
Insufficient funds mercedes-benz-financialservices.nl A commercial flight carrying his casket arrived at the Albany airport and military pall bearers carried the casket from the plane to the hearse Friday evening, Iocovozzi said. Licari's brother, sister and several nieces and nephews were at the airport to accompany his casket back home, with the Patriot Guard motorcycle riders providing an escort, the funeral director said.


Ferdinand
06.25.18 7:04 pm
I work here goloanstar.com "Ms Dorries is a single parent with an elderly pet dog and a dependent family. During the period subject of the complaint, the MP returned to her constituency home to attend to family commitments, including times when a family member and the pet dog suffered illness.


Refugio
06.25.18 7:04 pm
A financial advisor www.blueskyfinance.co.nz In a possible olive branch to the United States, Rouhani, said he intends to choose former U.N. ambassador Mohammed Javad Zarif as foreign minister. Zarif has been at the center of several informal efforts to overcome U.S.-Iranian estrangement.


Ella
06.25.18 7:04 pm
Have you got a current driving licence? utah loan servicing It should also be pointed out that women can play as visitors and are allowed inside the clubhouse. Yet, disgracefully, there still is not one female member and thus, unlike at Augusta this year when Condoleezza Rice and Darla Moore stood proudly in green jackets, “the women issue” will take the centre of a very rowdy stage.


Dwain
06.25.18 7:04 pm
What qualifications have you got? we know loans "They have not yet come out with a cause. We are just tryingto see what the cause is, then we'll take further action,"India's Director General of Civil Aviation Arun Mishra toldReuters. "We are closely following the developments."


Merrill
06.25.18 7:04 pm
I support Manchester United spark loans This will be TJX Cos Inc's, owner of T.J. Maxx, second stab at e-commerce after a 2005 failure. It abandoned its first attempt after only a year following poor sales, turmoil in the corner office, and challenges at its smaller chains. That failure cost TJX $15 million.


Gerardo
06.25.18 7:04 pm
Did you go to university? easymoneycashloans.co.za In a country with long distances between health care facilities, pervasive drug shortages, and just half the health care professionals needed, the vaccine will help bring down child mortality rates. It immunizes against pneumococcal disease, a bacterial infection that causes roughly one-third of all pneumonia child deaths. Called the pneumococcal conjugate vaccine — “PCV10” for short, after the 10 pneumococcal serotypes against which it protects — it immunizes against pneumococcal disease, a bacterial infection that causes roughly one-third of all pneumonia child deaths. In July, it was kicked off in the capital with great fanfare: a marching band, theatrical performances, and celebratory speeches by high-level health officials. 


Kayla
06.25.18 7:04 pm
I'd like to apply for this job myloan.studentaid.alberta.ca Analysts at Lazard Capital Markets raised their price targeton the solar panel maker to $20 from $18, citing confidence inthe company's earnings power and cash flow generationcapabilities in 2014 and beyond.


Wesley
06.25.18 7:04 pm
An envelope m.mortgageweb.ca Kerry sees an opening for further progress on issues suchas security and sovereignty, and wants to leave Kabul with asmany issues resolved as possible, according to a StateDepartment official, who asked not to be identified because thetalks were private. Kerry and Karzai met one-on-one for the last30 minutes of talks that went on for more than three hours sofar today, the official said. It’s unclear how long Kerry willstay in Afghanistan.


Jarrett
06.25.18 7:04 pm
I'm self-employed mortgage news network The general population tends to apply in this round, so it may be more favorable for candidates with less-than-perfect backgrounds, says the former Kellogg admissions committee representative. If you're accepted in this round, you'll have plenty of time to start preparing for this next phase of your life, from leaving a job to moving.


Buddy
06.25.18 7:04 pm
We used to work together lpc mortgage A pool could work well for a family that runs a business together, because they're used to separating money and personal issues. It's not a good fit for families who can't respect that wall, and might, say, goad a borrower about missed payments at Thanksgiving.


Wilford
06.25.18 7:04 pm
We'll need to take up references finance express home loans With activist shareholders pressing tech companies withlarge pools of offshore cash to spread the wealth around, andrates expected to climb in the weeks and months ahead, thesuccess of the Oracle deal means other issuers are likely tofollow suit.


Jaden
06.25.18 7:04 pm
I can't hear you very well get set mortgages limited Fed officials were set to meet on Tuesday and Wednesday to deliberate on monetary policy. Most economists expect the U.S. central bank to announce a scaling back of the $85 billion in bonds it has been buying each month at the end of the meeting.


Keven
06.25.18 7:04 pm
I want to report a lowbudgetloans.co.za Hotel Chocolat’s mission is to bring high-end chocolate to the High Street, and while they are generous and largely democratic in the process, they have been keeping one or two treats back for members of their subscription Tasting Club. This is one such treat, only now being released for wider attention.


Oscar
06.25.18 7:04 pm
Stolen credit card sunlending mortgage corporation "New Jersey is currently focused on working with its existing casinos to attain successful Internet gaming opportunities in this state," said David Rebuck, head of the state's division of gaming enforcement. He added the state anticipates "future opportunities for growth and development with other jurisdictions..."


Rosendo
06.25.18 7:05 pm
Sorry, I'm busy at the moment affordable loans 4 all The Commons Commission, chaired by Mr Bercow, shelved a more radical version of the proposals which would have included hiring out Westminster Hall, the oldest part of the Palace of Westminster, for dinners and receptions.


Evelyn
06.25.18 7:05 pm
How much is a First Class stamp? advancedfinco.com "I think the pieces were worth more than the whole a year or two ago, but that's becoming less of a convincing argument and I am not sure it is true," said one fund manager, whose firm is one of BlackBerry's top 20 shareholders. The manager declined to be identified, citing to his firm's policy.


Garry
06.25.18 7:05 pm
I'd like to send this letter by residentiallender.net At one point she’s telling me that her mum “was doing crazy s—” while living in Detroit, then she unexpectedly trails off. She sucks in a breath. “Yeah,” she almost shouts. “Flashbacks. Weird. OK,” she lets out a flood of nervous laughter. She pants for a beat or two. Then she gathers herself and carries on. “Anyway, then she decided we were going to move to New York.”


Jozef
06.25.18 7:05 pm
Which university are you at? emergi-cash.com Dell only survives by riding Microsoft’s coattails, and with Microsoft giving up so much info to the NSA they won’t be on top much longer. As more and more people find out how easy it is to get away from mainstream computing to much more secure methods, it’s just a matter of time.


Rikky
06.25.18 7:05 pm
I've just started at mortgage alternative pty ltd “Caribbean Contemporary Art: Selections from CaFA Fair Barbados” in Harlem, starting on Oct. 24 with an opening reception, said Barbados-born Anderson Pilgrim, exhibit curator and president of Diaspora Now.


Anna
06.25.18 7:05 pm
What company are you calling from? school loans corporation He added, “The NRCC should probably have spent more time trying to figure out how not to default on our economy, and open up the government, but I disagree with Congressman Grayson’s remarks.”


Dennis
06.25.18 7:05 pm
What do you study? practicefinance.wellsfargo.com "Up to now, it's been a unilateral discussion about how obese you were or how much body fat you had," Benjamin said. "The solutions are not only more exercise and eating better, but a whole range of environmental factors we're going to have to address. The generation we have now is expected to be obese longer. That's a core reason we need to change things now if we're going to make this a healthier generation."


Augustus
06.25.18 7:05 pm
Cool site goodluck mymortgagetrainer.com Berlusconi's People of Freedom (PDL) party has come close to breaking apart after he pulled his ministers out of the ruling coalition at the weekend and called for new elections following growing tension over his conviction for tax fraud.


Faustino
06.25.18 7:05 pm
I was born in Australia but grew up in England mortgage arena The Snowden situation has hung over U.S.-Russian relations, with President Obama expected to arrive in Moscow for a summit meeting with Putin in less than two months. But despite early warnings from the Americans, both sides have suggested they do not want the matter to divide them further.


Elijah
06.25.18 7:05 pm
Will I have to work on Saturdays? nationalloans.com.au Bezos sees Amazon employees as an expendable resource, allowing him to make rationale business decisions on how to allocate capital, where another executive might let emotion and personal relationships get in the way, Stone reports in the book excerpt.


Chang
06.25.18 7:05 pm
Stolen credit card simplyfinance.com.au Gary: It's funny - Garrett kept pushing me to sing worse and worse. 'More croaky, go and shout for a couple of minutes and come back and do it again'. Funnily enough, my voice hasn't sounded as good as it's done in a long time.


Bailey
06.25.18 7:05 pm
I've got a part-time job omni capital loans Miller, who has 30 sacks in his first two NFL seasons, is the fulcrum of coordinator Jack Del Rio’s defense in Denver, consistently commanding double teams. He’s a major reason, along with Peyton Manning, that oddsmakers favor the Broncos to represent the AFC in the Super Bowl.


loasumn
06.25.18 7:05 pm
buy cialis online cheap
cialis online
buy cheap cialis online
buy generic cialis


Hozzáadás
Neved


Hozzászólások