Eredeti Post

-Ági
Cím: A Nagy Hazafiús Svindli
08.20.10 2:03 pm
A Magyar KétfarkuKutya Part - és nem Párt (sic!)- politikai törekvései bizonysággal szolgálnak arra nézvést, hogy a hatalom akarásával a hatalom játékszabályainak elfogadása milyen észrevétlenül befojásolja a személyiség "integritását", hogy hogyan válik lojálissá mindeközben a legradikálisabbnak tűnő erő is a fennálló hatalommal. Az MKKP az előző nyolc évben mint " ellenzéki erő" volt jelen a közéletben - most, a jelenlegi hatalmi együttállást és játékszabályokat legitimálva száll játékba, és nyilvánvalóan a rájuk "szavazók" is, bár még mindig "fű alatt", azaz még mindig nem nyíltan, még mindig a radikális anarchista jelmezében lépnek a jelenlegi hatalom konszolidálóinak sorába.
Végül is harmadik lehetőség nincs: vagy kívül maradsz, vagy belépsz egy klubba. ( Vö.: a LEHET MÁS A POLITIKA illúziója kontra politikai gyakorlat!)
Az MKKP-ra voksolók többsége ezelőtt is liberalizmus ellenes volt, eddig is a konzervatív jobboldalt, vagy a még szélsőségesebb erőket támogatta - testben és /vagy lélekben.
"Felejthetetlen élmény" volt számomra, figyelmeztető jel - lám, az előérzet, melyet a minapi magánlevelében is Kovács Gergő, az MKKP agytrösztje nemes egyszerűséggel paranoiának titulált, valóban azt jelezte, ami bekövetkezett -, mikor 2009 március 15-én, a Gödör beli BARDO koncert első taktusainál a talpig kokárdába öltözött Rác kertes időktől datált haverok váratlanul elhúztak. A szokásos ünnepi Beszélő est - melynek része volt a koncertünk - végeztével ismét megjelentek, széles vigyorral az arcukon.
- Mi történt? - kérdeztem kicsit meghökkenve, hogy váratlanul visszatértek -, ég a ház, hogy így elrohantatok ...? Azt hittem, a koncertünkre jöttetek!
- Elkezdődött a Bazikika előtti naggyűlés, oda mentünk! - szabadkoztak, szemmelláthatóan felajzva az ott történtektől.
- A Jobbikos beszédekre rohantatok el....? - kérdeztem hüledezve, bár tudtam a fiúkról, hogy az elmúlt nyolc év nemzeti ünnepeit nagyjából ebben a szerelésben és ebben a szellemben futkosták végig. Az egyikük, számora ismeretlen rajongóm némi daccal a hangjában és némiképp vállveregetősen, sőt, mondhatni cinikusan azt válaszolta:
- Mi szeretjük a Jobbik-osokat! - Majdhogynem kacsintott is hozzá...vagy kacsintott is, afféle cnkosságot selytetve, hogy én is tudom, ő is tudja, hogy eszköz a Jobbik csupán, majdan eldobható eszköz a "nemes" hazafiúi, azaz Fidesz-es cél érdekében. A Gyurcsány kormány megdöntésére használt eszköz, azaz: Orbánt hatalomra segítő eszköz. Az, hogy a régi, általuk is megvetett kommunista diktatúra nyelvén szóltak, hogy ugyanis " a cél szentesíti az eszközt", az nem zavarta a hazafiúkat.
Egyszóval nem csodálkozom az MKKP-rajongók jelenlegi kormányzattal való lojalitásán, legfeljebb azt "sérelmezem", hogy még mindig nem "merik" nyíltan vállalni az immár hivatalossá lett jobb- és szélsőjobbos politikai törekvésekkel szimpatizáló kedvüket, s hogy még mindig játszák a Vicces Anarchistát. Ez részben az MKKP populista játszmájának is következménye profin hatalombakerülési-kampányt folytatnak, a leendő szavazóik ingyen plakátolnak, akár a jó aktivisták - azt hívén, még mindig egy jó buli részesei, s hogy valamiféle ellenálló csapatnak a harcosai. Náluk csak Fidesz profibb: a kormányzó párt legnagyobb ( és csendes) örömére tapasztgatják az MKKP aktivisták összes párt programját " leleplező" - és önleleplező - tapaszokat, feliratokat a Fideszen túli pártok kampányplakátjaira. Igazi média hekk, a Fidsze ajándékba kapta, hiszen az akciózás csak is kizárólag a kormányzópárt malmára hajtja a vizet! A korányzópártot ui. az MKKP-sek nem kritizálják, s ha akarnák se tudnák nevetségessé tenni, hiszen annak a hivatalos kampánya még nem kezdődött el. Ha el kezdődik, az órásplakátokra nem lesznek veszélyes ezek nyúl-, azaz kétnyúlfaroknyi irányított, mozgalmi ál-tace-paok. Ál-tace-paok, hiszen nincs kit leleplezni Gyurcsány őszödi beszéde óta, főleg nem a jelenleg hatalmon lévő párto(ka)t! Mindenki tudja az őszödi beszéd óta, mi a stájsz, az is, akinek érdeke lett volna, hogy ne derüljön fény a NAGY POLITIKA SVINDLI-re, arra hogy semmi nem fordulhat jobbra az igéretektől, főleg nem, ha csak azért igér valaki, mert a választók cserébe beszavazzák a hatalomba! ( Azt igérni a MKKP részéről, hogy ő nem igér semmit, sőt, szintén megkésett szellemesség, hiszen az LMP ezzel a "vallomással" is tartozott az előző választási kampány idején - és nyert is az őszinteséggel! Az LMP azt is tisztába tette ezzel a gesztussal, hogy egy jó program még nem garancia a megvalósulásra.)


Az MKKP valóban úgy viselkedik a jelenlegi kormánypárt hatalomra jutásának tudhatósága óta, mint egy kiéhezett kutya: lelkesen farkat csóvál, egyszerre kettőt is, és sokadszorra is lerágja az odavetett csontokat. Az MKKP kampánya az öszödi beszéd meghekkelése - ez tényleg vicces, viszont nem több ennél. Egy viccpártra csak az anarchisták pazarolják a szavazatukat - viszont a hatalombakerülés kiheréli a parlamenten kívül potens anarchistát. Jelen esetben még több a veszteség : két farok - négy here...
Tegnap Pécsett voltam két napig: a város végre nagy nehezen magára talált, pedig az MKKP a pécsiek reményeinek kontójára, a maga népszerűségének növelésére még sokat lobbizott az eljövendő hatalom kezét nyalogatva, kutyamód odakapva, ahova még lehetett, holott akkor már az összes létező médiafelületen megjelent, hogy ellopták, elkúrták, etc. Mikor megnyitották a patópálosan kései Pécs2100 (?) oldalukat, "gratuláltam" Kovács Gergőnek, hogy volt olyan bátor még egyet rúgni a halottba! Nagy élvezet lehetett a késletetett ejakuláció!(sic!)
Gergővel egyébként volt néhány meccsünk , egyről szólnék csak, ami a nyilvánosságra is tartozik, bár lehet, hogy ő ezt nem így gondolja, de ha van vér a két farkában, kibírja!


Mikor a rasszista és náci törekvések szabad utat kaptak a társadalomban, hallgatólagos közmegegyezéssel, bosszú-hadjárat jelleggel mintegy a rendszerváltás előtti is utáni liberális erőfeszítésekre és azok kudarcaira, 2009-re már látható szörnyű következményekkel, a romák, a melegek elleni agresszió és egyéb, kifejezetten és kimondottan is rasszista megmozdulások elindulásakor, kértem a számomra még mindig párbeszédre alkalmas tetsző Kovács Gergőt ( MKKP , Kovács), hogy csináljunk valami MKKP-s kampányt a rasszisták, a nácik ellen. Olyan kioktatásban lett részem, hogy csak néztem. Egy 2009. májusi, mindenkire tartozó magánlevelezésbe engedek most bepillantást:

Kovács gergő:" Valóban ilyesztő a jobbik is meg a fidesz is, de nem ők csinálták ezt a sok szörnyűséget, hanem a kormány. Ezért nem értem, h hogy képesek az emberek ma is orbánozni meg szélsőjobbozni, ha nem ez a probléma. Ezért tarom röhejesnek a fidesz diktatúrázását, meg azért mert pont az mszp van tele olyan arcokkal akik a valódi diktatúrában, a komcsiban tevékenykedtek. (....)figyelj diktatúrát az mszp csinált, tele van kibaszott komcsikkal
azonkívül 7 éve ők vannak kormányon és elbaszták az egész országot
ezért elég a fidesznek azt mondani h elég, mert mindenki elhányja már magát az mszptől
ennyi "
Bárdos Deák Ági válasza (szintén 2009, májusban:
"Az mszp-szdsz előtt is volt élet, például megbukott egy fidesz kormány, kettőször vesztette el a választásokat.
vezetője, ahelyett, hogy lekopott volna, lassan a személyikultusznak abba a stádiumába hisztizi magát, amelyben, pl: Cseh tamás úgy nyilatkozik a Heti Válasznak, hogy ő nem fidesz, hanem orbánista.
Aztán:a fidesznek nem kell programot kínálnia : elég , ha jelszavakkal dobálózik.
A karizmatikusoktól mentsen meg az isten!
Persze, a te korosztályod nem tudja, hogy személyikultusszal + program nélküli kampánnyal hatalomra törő párt diktatúra hajthat , csak és kizárólag.
Azt tudtad, hogy orbán a hatalomra kerülésekor megváltoztatja az alkotmányt?
pedig 16 év karizma sem lesz pedig elég hozzá, hogy felemelje az országot.
Viszont, akkor majd nem lesz sehova mutogatás, ez is igaz. Minden egyszerű lesz - a karizmatikussal az élen, 1 párttal a fejünk fölött....ezt már egyszer, félévszázadon át, megéltük.

Na, azért remélem majd a diktatúra kipattantja a fejedből a következő szikrát.

A "még kisebb magyarországot!" jó volt.

A populizmus az populizmus - akkor is, ha egybeesik a saját kitaposott utaddal, ami kényelmes.


Meglátjuk:

Szia"

Bárdos Deák Ági utsó levele Kovács Gergőnek 2009. májusában, a szerinte Gyurcsány-Mszp-szdsz "diktatúra" idején:
"A diktatúra nem ilyen. Abban téged dutyiba zártak volna - nem vetted észre, hogy szabadon játszhatsz már néhány éve, ahogy tomicica ( polgártamás) is. Ő sem lett bekaszlizva. Ő is szabadon játszhatott. Azt csinált, amit akart - ez a demokrácia. Ezt csinálta az SZDSZ-MSZP, pedig a fidesz nagyon arra hajtott, hogy legyen már valami: addig hajkurásztatta a karizmatikus az utcán az embereket, hogy még rendőröket is rájuk küldette.
Őt viszont a nagy karizmával nem láttuk sehol, a forradalmi ünnepeken, kivéve akkor, mikor, mint ki jól végezte a dolgát a bujtogatás és a gyújtogatás között bevágódott az autójába.
Karizmatikus kordonbontó karizma a rendőrök és a mentelmi joga védelmében a szalon-forradalmárkodásra futotta.

Remélem az is tetszik, amit Morvai művel a kis bandájával.
Az is vicces, nem? Meg, hogy EU-s karrierre vágyik, miközbe a népének az EU-t szídja...ja, meg komcsizik. Hazudik nekik, de ahhoz kevés,hogy be is vallja : hazudtam reggel, hazudtam este.
Azt ugye tudod, hogy orbán is ugyanazt csinálja majd, mint azok, akiket ti lekomcsiztok: nem olvastad azt a beszélgetést, amit ugyanúgy kiszivárogtattak, mint a Gyurcsányét? Kéri László hívta meg vendégül egy "nyilvános-zártkörű" klubba. A karizmatikus kicsit ellazított, és elmondta, hogy ő sem tudja másképp csinálni, és majd úgy is csinálja. Ott például ő sem komcsizott.
Be is van most nagyon vadulva - de, mint látom, te is. Visszamenőleg esetleg a fél országot majd lámpavasra húzzátok? Elég sok nagypapi és nagymami fog lógni, a fél ország az volt ui. amit ti most kórusban le- komcsiztok. Vagy ezt se tudod?

Még egyszer mondanám, a romlás nem 7 éve kezdődött el.


Mivel nem éltél még diktatúrában, elmondanám, hogy ott nicsen utcai gyújtogatás - egyszer talán, de ami utána jön, az nem ilyen , mint itt volt, egy kis pénzbírság, etc.

Nem a komcsi a lényeg - a hatalommánia. Pinochet sem volt ám komcsi - tudtad?
Egyébként, azt hittem, hogy az SZDSZ kampánya téged is érint. Vagy már te is csak iszol?

Ha neked elég a fidesznek eleget mondani, akkor megkapod az eleget. Érdeklődéssel nézem majd a fejleményeket.

Figyelj...! Figyelnék, de mire?

De: maradok továbbra is a "legkisebb magyar" őszinte híve!"

Mi köze ennek a Kontroll Csoporthoz? Azonkívül, hogy egy Kontroll alapító tag gondolkodik ezeken a dolgokon, még az is, hogy a rendszerváltás összes tanulsága a Kontroll Csoport aktivitásának (is) a következménye, s a következményekért való felelősségvállalás rám is tartozik.
És természetesen azt gondolom, hogy nem az a kérdés " Miért hagytuk, hogy így legyen?", mert ez a lekiismeretfurdalás gyötörje azokat, akiknek van miért ilyenek danolni, hahha, sírni, írni, kérdezni!
A kérdés az, hogy szembe tudunk -e a rendszerváltás utáni illúziók szertefoszlásával nézni - azokkal együtt, akiknek voltak a rendszerváltással kapcsolatos illúzióik, akik magukon kívül mindig másokban csalódnak!
De: akik a politikai hatalomban óhajtanak ügyködni, azok nem illúziókat tápláltak, azok mindig is tudták - ha nem tudták, az elmúlt 20 évben megtanulhatták - hogy mi is az a játékszer, amit meg akarnak szerezni maguknak!
Az Élet persze számukra is véges. A kegyetlenség pedig számukra is TILOS - remélhetőleg ők is így gondolják!

Comments

Svetacawic
01.15.18 8:59 pm
buy real viagra 100mg

[url=http://viagraonlqw.com/]viagra cheap[/url]

viagra cheap

generic viagra coming us

Arteni
01.16.18 2:03 am
http://x1cashadvanceonlines.com
payday loans victoria tx
[url=http://x1cashadvanceonlines.com]cash advance online[/url]
need a loan now
cash advance online

datoneve
01.16.18 8:14 am
http://x1cashadvanceonlines.com
free money loans
[url=http://x1cashadvanceonlines.com]cash advance online[/url]
3500 loan
online cash advance

smoork
01.16.18 8:37 am
http://x1cashadvanceonlines.com
america advance
[url=http://x1cashadvanceonlines.com]cash advance loans[/url]
quick cash locations
online cash advance

HelenHedly
01.16.18 8:49 am
payday loans no credit check
[url=http://paydayhjkfg.com/]payday loans no credit[/url]
payday loans no credit check
loans no credit check

drypsug
01.16.18 9:40 am
http://x1cashadvanceonlines.com
i need 2000 dollars fast
[url=http://x1cashadvanceonlines.com]online cash advance[/url]
free loan
online cash advance

Svetacawic
01.16.18 10:30 am
generic viagra verkauf

[url=http://viagraonlqw.com/]buy viagra online[/url]

generic viagra

buy viagra london same day

Afteft
01.16.18 10:38 am
http://x1cashadvanceonlines.com
payday loans ogden utah
[url=http://x1cashadvanceonlines.com]cash advance loans[/url]
payday online
online cash advance

Igoricawic
01.16.18 11:08 am
cialis como salen inglaterra

[url=http://cialisjqp.com/]cialis online[/url]

cialis onlinecialis canada price

[url=http://cialisnji.com/]buy cialis[/url]

generic cialispersonal loans with private lenders

[url=http://soloadvance.com/] pay day loans[/url]

payday loans

Svetacawic
01.16.18 11:17 am
viagra store in philippines

[url=http://viagraonlqw.com/]buy viagra[/url]

viagra price

sample viagra pack uk

Svetacawic
01.16.18 11:17 am
viagra 800

[url=http://viagraonlqw.com/]cheap viagra[/url]

cheap viagra

viagra clinical research

Jumudge
01.16.18 11:21 am
http://x1cashadvanceonlines.com
immediate loan
[url=http://x1cashadvanceonlines.com]online cash advance[/url]
bad credit payday loans no fees
cash advance online

Svetacawic
01.16.18 11:43 am
acheter du viagra pour homme

[url=http://viagraonlqw.com/]buy viagra online[/url]

viagra generic

viagra eyaculacin preco

Hoipbini
01.16.18 11:43 am
http://x1cashadvanceonlines.com
loan comparisons
[url=http://x1cashadvanceonlines.com]cash advance[/url]
payday hawaii
cash advance

Speedycash
01.16.18 11:52 am
housing loans quick loans no credit check loans no credit check [url=https://loansnocreditcheck.us.com]personal loan no credit check[/url]

Svetacawic
01.16.18 12:20 pm
priligy viagra insieme

[url=http://viagraonlqw.com/]buy viagra[/url]

cheap viagra

where buy viagra forum

Galyacawic
01.16.18 1:04 pm
generic cialis quality

[url=http://cialisverys.com/]cialis generic[/url]

buy cheap cialis

just try buy now cialis

Bleaxia
01.16.18 1:05 pm
http://personalloansesonline.com/
signature loans
[url=http://personalloansesonline.com/]small personal loans[/url]
tennessee quick cash
personal loans online

Igoricawic
01.16.18 1:20 pm
lilly cialis preis

[url=http://cialisjqp.com/]cialis[/url]

cialis cheapacheter cialis qubec

[url=http://cialisnji.com/]buy cialis[/url]

generic cialis onlinepayday advance tampa fl

[url=http://soloadvance.com/] personal loans[/url]

loans for bad credit

Svetacawic
01.16.18 1:28 pm
cheap viagra south africa

[url=http://viagraonlqw.com/]viagra online[/url]

viagra generic

name brand viagra for sale

Svetacawic
01.16.18 2:03 pm
much does 1 viagra pill cost

[url=http://viagraonlqw.com/]viagra cheap[/url]

cheap viagra

usefull link online rx viagra

kibrony
01.16.18 2:20 pm
http://personalloansesonline.com/
pay day loan direct lender
[url=http://personalloansesonline.com/]personal loans[/url]
24 hour loans
personal loans online

Svetacawic
01.16.18 2:38 pm
viagra pharmacy prices

[url=http://viagraonlqw.com/]viagra cheap[/url]

viagra cheap

i recommend soft gel viagra

Galyacawic
01.16.18 2:51 pm
link for you buy cialis canada

[url=http://cialisverys.com/]buy cialis online[/url]

cheap cialis online

i use it cialis online usa

Igoricawic
01.16.18 3:01 pm
venta cialis en andorra

[url=http://cialisjqp.com/]generic cialis online[/url]

cheap cialisaverage cost cialis 5mg

[url=http://cialisnji.com/]buy cialis online[/url]

buy cialispayday loans with instant approval

[url=http://soloadvance.com/] payday express[/url]

pay day loans

Svetacawic
01.16.18 4:02 pm
walgreen viagra

[url=http://viagraonlqw.com/]generic viagra[/url]

buy viagra

mild viagra dose

Duevazetq
01.16.18 4:42 pm
[url=http://gencialisonlinemedmrx.com/]cialis generic[/url]
usa cialis generic
http://gencialisonlinemedmrx.com
dvd cialis generic
buy cialis online

Svetacawic
01.16.18 4:44 pm
cheap viagra super active au

[url=http://viagraonlqw.com/]cheap viagra[/url]

buy viagra

viagra fast shipping

Francisovelp
01.16.18 4:46 pm
buy viagra levitra online
non-prescription viagra
the female viagra pill
[url=http://viagrayirib.com/#]viagra without script[/url]
viagra tijuana prices
viagra coupons
viagra sale jamaica
[url=http://viagrahkfy.com/#]viagra coupons 2018[/url]
efeitos viagra generico

Galyacawic
01.16.18 5:27 pm
cialis soft doctors online

[url=http://cialisverys.com/]cialis generic[/url]

cialis online

follow link rx generic cialis

Igoricawic
01.16.18 5:31 pm
cialis femenino buenos aires

[url=http://cialisjqp.com/]cialis cheap[/url]

generic cialiscipla generic cialis 20mg

[url=http://cialisnji.com/]buy cialis[/url]

generic cialis onlinepersonal lone

[url=http://soloadvance.com/] payday loans online[/url]

pay day loans

kibrony
01.16.18 5:37 pm
http://personalloansesonline.com/
loans from direct lenders for bad credit
[url=http://personalloansesonline.com/]small personal loans[/url]
personal lenders
small personal loans

Svetacawic
01.16.18 5:41 pm
side effects cialis viagra

[url=http://viagraonlqw.com/]buy viagra online[/url]

generic viagra

viagra soft shop

Galyacawic
01.16.18 5:51 pm
cialis 33 anos

[url=http://cialisverys.com/]generic cialis[/url]

cialis

click here budget cialis

Trifiz
01.16.18 6:12 pm
http://personalloansesonline.com/
bad credit loans direct lenders
[url=http://personalloansesonline.com/]personal loans[/url]
loans money
personal loans online

Svetacawic
01.16.18 6:37 pm
viagra fast shipping

[url=http://viagraonlqw.com/]buy viagra[/url]

viagra generic

cialis viagra levitra farmaci

Igoricawic
01.16.18 6:39 pm
cheapest cialis in uk more

[url=http://cialisjqp.com/]generic cialis[/url]

cialis cheapfollow link cialis 5mg

[url=http://cialisnji.com/]buy cialis online[/url]

buy cialis onlinebest payday loans in usa

[url=http://soloadvance.com/] pay day loans[/url]

pay day loans

Svetacawic
01.16.18 6:58 pm
cobra viagra kaufen

[url=http://viagraonlqw.com/]buy viagra online[/url]

viagra generic

kann deutschland viagra kaufen

Svetacawic
01.16.18 7:53 pm
buy cheap viagra pills

[url=http://viagraonlqw.com/]buy viagra online[/url]

viagra price

precio viagra espa241a

Igoricawic
01.16.18 8:09 pm
price of cialis in sams club

[url=http://cialisjqp.com/]generic cialis[/url]

generic cialis onlinebrand cialis buy canada

[url=http://cialisnji.com/]cialis online[/url]

cialispayday loans scandal

[url=http://soloadvance.com/]payday loans[/url]

loans for bad credit

Svetacawic
01.16.18 8:10 pm
us shop viagra

[url=http://viagraonlqw.com/]viagra price[/url]

buy viagra online

i use it viagra prescription

VoinoTox
01.16.18 8:21 pm
http://personalloansesonline.com/
where can i get a loan from
[url=http://personalloansesonline.com/]personal loans online[/url]
online payday loans washington state
personal loans online
Szólj hozzá!
Vissza a Bloghoz